Grillningsrutinerna till helgen

Grillsäsongen är äntligen här!

Efter åtta långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och dags att ta fram grillen.

Vi flyttar ut köket i trädgården och dessutom – DET ÄR MANNEN SOM TAR ÖVER MATLAGNINGEN (förmodligen för att det medför stora risker för säkerheten – ni vet: eld, tändvätska osv).

Det burkar utspela sig sålunda:
Kvinnan åker iväg till stormarknaden och inhandlar kött, bröd, potatis, grönsaker, snacks, öl, grillolja mm.

Väl hemkommen gör kvinnan en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, ett par såser och förbereder efterrätten.

Därefter marinerar kvinnan köttet och lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och de kryddor som behövs.

Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen – med en öl i handen.

Här kommer det viktiga: MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.

Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och bär ut det tillsammans med sallad, bröd, potatisen och såserna till trädgårdsbordet där hon dessförinnan lagt på en ren duk.

Hon passerar mannen vid grillen och säger till honom att köttet håller på att brännas vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

Och här kommer mer betydelsefullt: MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

Efter maten dukar kvinnan av tallrikar, glas, bestick etc. från bordet, bär in det i köket och diskar upp det. Alla tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter, och mannen förkunnar stolt att han gärna uppoffrar sig för att kunna unna sin hustru en dag fri från matlagning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>